Фирма Сержани ООД е с основна дейност производство на мебелен обков. Производството започва през 1991г., първоначално като Едноличен търговец, а по късно собствениците Жанета Сайтова и Сергей Сайтов създават дружеството Сержани. Фирмата е специализирана в изработката на малки изделия в малки серии. Мебелният обков включва производството на закачалки, дръжки, крака и декорации. Също така се предллагат различни букви, цифри, сувенири и плакети.

Всички изделия са произведени от масивен месинг – материал даващ гаранция за здравина и качество. Обработен добре месингът придава на изделията несравним блясък, изящество и топлина. Голяма част от производството заема изработката на изделия по индивидуални проекти. Това е благодарение на технологията, много гъвкава, даваща бързи и добри резултати за малки серии. В зависимост от тенденциите на пазара и желанието на клиентите, произведените детайли се предлагат с различни декоративни покрития – стар месинг, никел, сатен и т.н.

През 2006г. фирма Сержани ООД изгради нова производствена база. Това даде възможност за по – добро технологично оборудване, за подобряване качеството и организацията на производството и най – важно затваряне на цикъла – от материал до готово изделие. Фирмата има капацитет за извършване на услуги като :

  • готови изделия по поръчка;
  • изработване на отливки и заготовки от месинг и алуминий;
  • шлайфане и полиране на детайли;
  • нанасяне на повръхностни покрития – никел и сатен;

Благодарение на натрупаният опит – повече от 18 години, и желанието за подобряване на технологията, Сержани ООД се стреми да предлага на своите клиенти все по – добри и качествени продукти, все по – коректно и надеждно партньорство.

Сержани ООД е бенефициент по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020


Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.073-22421-C01
Осигуряване на оперативен капитал за българските микро и малки предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19.
Постигане на положителен ефект за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работните места.
Бенефициент: СЕРЖАНИ ООД
Обща стойност: 10 000 лв., от които 8 500 лв. европейско и 1 500 лв. национално съфинансиране
Начало: 28.09.2020 г.
Край: 28.12.2020 г.